جشنواره «مشق مادر» گامی در مسیر گردشگری هنر
اولین جشنواره بداهه نویسی بانوان خوشنویس ایران با عنوان «مشق مادر» در رشتههای نستعلیق و شکسته نستعلیق شامل کتابت اسامی و القاب حضرت فاطمه زهرا (س) و همچنین آیات و اشعار با موضوع مقام زن و مادر عصر جمعه در حسینیه امینی های قزوین آغاز شد.
محمدرضا امامقلی اظهارداشت: برنامه هنری و فرهنگی «مشق مادر» مصادف با روز میلاد حضرت فاطمه زهرا(س) در سراسر کشور امروز جمعه کلید خورد و این حرکت فرهنگی که به ابتکار حوزه هنری استان قزوین و همکاری انجمن خوشنویسان کشور برگزار شده بدون تردید رویداد بی نظیری از نظر کیفیت و نوع اجرا و مخاطب محسوب می شود.
وی بیان کرد: خوشبختانه تاکنون استقبال خوبی از این رویداد صورت گرفته و با این که سرمای زیادی در برخی استان ها گزارش شده در قزوین بیش از ۷۰ نفر و در سراسر کشور تا این ساعت هنرمندان زیادی حضور یافته اندو آثار قابل توجهی خلق شده که جای خوشحالی دارد.
رییس حوزه هنری قزوین تصریح کرد: با استقبال صورت گرفته انتظار داریم یک هزار اثر خوشنویسی از بانوان هنرمند کشور به دبیرخانه ارسال شود و پس از پایان وقت تعیین شده و مهر و موم آثار، داوری را آغاز خواهیم کرد.
امامقلی یادآورشد: آثار منتخب به صورت یک کتاب نفیس چاپ و منتشر می شود و غیر از آن جوایز ارزشمندی به ۱۵ اثر برتر و نیز هدایایی به 100 هنرمند شرکت کننده اهدا خواهد شد.
این مسئول فرهنگی تصریح کرد: در این دوره برگزیدگان استانی و در مرحله بعدی منتخبان کشوری را معرفی خواهیم کرد و در بخش بین الملل هم چند اثر از هنرمندان دو کشور سوریه و عراق ارسال شده که در بخش بین الملل داوری می شوند.
وی در خصوص حضور آثار هنرمندان خارجی در این رویداد هنری نیز گفت: از آنجا که امسال برای اولین بار این رویداد را ویژه بانوان برگزار می کردیم و تجربه جدیدی بود نتوانستیم در بخش بین الملل توسعه بیشتری داشته باشیم اما در سال آینده امیدواریم این حرکت فرهنگی را با حضور هنرمندان کشورهای دیگر برگزار کنیم.
امامقلی یادآورشد: مردم خیلی از کشورهای حاشیه خلیج فارس و منطقه به هنر خوشنویسی علاقه دارند و این هنر به سبک دیگر اجرا می شود البته شاید به خط ایرانی و نستعلیق نگارش نکنند اما در خطوط ثلث و کوفی فعالیت کرده و هنرمندان شاخصی دارند.
«مشق مادر» گامی برای توجه بیشتر به هنرمندان زن
رییس حوزه هنری قزوین اظهارداشت: رویداد بداهه نویسی «مشق مادر» شروع خوبی برای توجه به قشر اثرگذار و کنشگر بانوان است و به نظر می رسد مسئولان لازم است توجه ویژه ای به ظرفیت هنری بانوان داشته باشند.
وی بیان کرد: در حوزه هنری استان قزوین با این حرکت فرهنگی متوجه شدیم گام مهمی برای شناسایی استعدادهای هنری این گروه برداشته شده و حتما گام های بعدی در آینده محکم تر و شاخص تر خواهد بود.
امامقلی اضافه کرد: هنرهای تجسمی در قزوین غنی است و یکی از آرزوهای ما این است که هنرهای تجسمی با این کیفیت نقش آفرینی بیشتری در عرصه اجتماعی و فرهنگ و هنر ایفا کنند هر چند این کار به یک تعامل و همکاری بین بخشی نیاز مبرم دارد.
وی گفت: در شرایط کنونی به یک مدیریت راهبردی در بخش هنر گردشگری و فرهنگی نیاز داریم و رویداد بداهه نویسی خوشنویسی ثابت کرد، قزوین ظرفیت بالایی در این عرصه دارد و ما می توانیم در سایر عرصه های هنری هم این ظرفیت را فعال کرده و رویدادهایی فاخری را برگزار کنیم.
گردشگری هنر جدی گرفته شود
رییس حوزه هنری قزوین تصریح کرد: در «گردشگری هنر» می توانیم یک کار ویژه در استان قزوین انجام دهیم البته این کار نیازمند تصمیم گیری در سطح کلان کشور است و به نظر می رسد این رویداد مانند ستاره چشمک زنی بود که به ما یادآوری کرد تا هنرمندان را نادیده نگیریم و مسیر را گم نکنیم.
امامقلی یادآورشد: پایتختی قزوین در سالهای دور بیانگر وجود ظرفیت های فرهنگی و هنری این خطه است و اگر مسئولان فرهنگی کشور به این باور برسند که توانمندی های فرهنگی و هنری استان در سطح ملی و بین المللی است حتما می توانیم شاهد رویدادهای مهمی دیگری در رشته های مختلف هنری باشیم و استعدادهای مختلف را شناسایی و آنها را شکوفا کنیم.
وی در خصوص ویژگی های این رویداد فرهنگی گفت: یکی از ویژگی های رویداد بداهه نویسی خوشنویسی بانوان این بود که هیچ محدودیت سنی نداشت و شاهد حضور هنرمندان نوجوان تا سالمند بودیم و رتبه های خوشنویسی را هم جدا نکردیم و امکان حضور همه هنرمندان با رده خوش تا ممتاز مهیا شد و با توجه به این رویکرد می توانیم به شناسایی استعدادهای جدید در همه رتبه ها امیدوار باشیم.